zondag 12 juli 2015

Frambozen-chocoladetaart met karamel

Dat frambozen en chocolade een geslaagde combinatie is dat wist ik al. Maar deze twee samen met karamel, dat wilde ik wel eens testen.


dit is een taartje voor 6 personen met een doormeter van 20 cm.

Dit heb je nodig:

  • kant en klaar kruimeldeeg
  • 300 g frambozen
  • 200 g pure chocolade
  • 50 g gezouten boter
  • 25 cl room
  • 80 g poedersuiker ( + een beetje om te bestrooien)

Bereiding:
  • vet de taartvorm in en leg het deeg erin
  • bedek het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakparels ( of gedroogde bonen, erwten,...)
  • bak de taart 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
  • verwijder het papier en de voorlopige bakvulling; laat de taart afkoelen
  • plet met een vork 50 g frambozen
  • bereid een karamel: verwarm de rest van de suiker in een pan op hevig vuur zonder te roeren
  • als de karamel klaar is, neem de pan van het vuur en voeg 5 cl room en de boter er aan toe en meng
  • voeg de geplette frambozen bij het karamelmengsel en meng
  • strijk dit mengsel uit op de taartbodem
  • rasp de chocolade boven een kom
  • breng de rest van de room aan de kook en giet dit over de chocolade
  • laat 1 minuut rusten en meng dan alles snel
  • giet de chocolade over het karamel-frambozen mengsel
  • verdeel de frambozen over de chocolade
  • bestrooi eventueel de rand van de taart met poedersuiker

  • als ik deze taart nog eens zou maken dan zou ik zeker het deeg zelf maken. Dat vind ik toch veel lekkerder.  Hier vind je het recept voor het vetdeeg.
  • i.p.v. gezouten boter gebruikte ik gewone boter en een snuifje zout
recept:Cuisine Actuelle ( hors-série) juli - augustus 2015

10 opmerkingen:

  1. En dan was je met het vorige blogberichtje zo braaf begonnen voor al de lijnende lezeressen, nu is het weer om zeep ;-))) !
    Aaaah, frambozen en chocolade, het perfecte huwelijk :-) !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit ziet er wel heeeeel erg lekker uit ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat lekkere dingen maak je toch, !
    En de afwerking is weer tot in de puntjes verzorgd.
    Zo de zien gaat de oven overuren maken en wij watertanden:-) gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij zal het ook meer bij watertanden blijven want de 'lijn' hè ::)

      Verwijderen
  4. oh so delicious things I missed when you! Like raspberry cakes! Nice and exciting sunny summer!

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...