zondag 24 maart 2013

Spaanse appeltaart

Waarom een " Spaanse " appeltaart, het is me een raadsel maar zo geeft het recept het weer.



Dit heb je nodig :


  • boter voor de springvorm
  • 800 g appels
  • 5 el rum
  • 200 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 1 tl kaneel
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 gemalen hazelnoten
  • 2 el cacaopoeder
  • 200 g poedersuiker
  • 2 el citroensap
  • 2 el nougatine 

bereiding:


  • vet een springvorm , 26cm doorsnede in
  • schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine stukjes en bedruppel de appelstukjes met 4 el rum. Laat ze ca. 30 ' trekken
  • roer de boter, de suiker, de kaneel met de mixer tot een crème
  • roer de eieren één voor één erdoorheen
  • meng de hazelnoten, het bakpoeder en de cacao in kleine hoeveelheden door de crème
  • voeg de stukjes appel toe
  • strijk het beslag in de vorm
  • bak de appeltaart in een voorverwarmde oven van 175° ongeveer 1 uur
  • laat hem in de vorm afkoelen
  • roer de poedersuiker, 1 el rum, het citroensap en 1-2 el water glad
  • strijk het glazuur over de taart
  • strooi de nougatine over de taart
  • laat de taart drogen

recept uit: " Het supperdikke taartenboek " (special) van " koken en genieten "

In plaats van een sprinvorm gebruikte ik een taartvorm met losse bodum. 

1 opmerking:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...